Trygg E-Handel

Trygg e-handel 


Trygg e-Handel skal skape trygghet for deg som handler på nettet. Det er en sertifisering som fungerer som et redskap for å fremme en oversiktlig, seriøs og trygg handel på nettet.

Hva betyr det at vi er Trygg e-Handelsertifisert?

Trygg e-Handel er en sertifiseringsordning for nettbutikker. Kjøp via e-handel, bygger på samme prinsipp som tradisjonelle postordrekjøp, forskjellen er at varene presenteres på nettsiden og at kjøpsavtalen inngås direkte på nettsiden.

Det er i dag flere tusen aktører som selger varer og tjenester over internett i Norge og de aller fleste er seriøse. Du som kunde skal kjenne deg trygg på at personopplysninger og annen sensitiv informasjon blir håndtert på en profesjonell og trygg måte, og du skal kjenne deg sikker på at du får varene du har bestilt til avtalt tid, og at du kan få hjelp etter kjøpet dersom noe skulle være feil

Trygt

Sertifiseringen Trygg e-Handels formål er å hjelpe deg som forbruker å velge rett e-handelsfirma når du vil handle på nett. Du skal kjenne deg trygg og sikker også etter at du har klikket ”bestill”, og Trygg e-Handels målsetning er at det skal kjennes like sikkert å handle på internett som i en vanlig fysisk butikk. For at en nettbutikk skal få benytte Trygg e-Handels sertifisering, må de følge en del krav. Blant annet stilles det krav til at selskapet må være tydelige med sin identitet, ha sikre rutiner for håndtering av personopplysninger, bruke sikre betalingsløsninger, samt ha en stabil økonomi. I tillegg har de opplysningsplikt om dine rettigheter som kunde når du handler via internett.

Les mer om Trygg e-Handels krav her

Sikkerhet

Trygg e-Handel skal skape trygghet for deg som handler på nettet, og vil være et redskap til å fremme en oversiktlig, seriøs og trygg e-handel. Trygg e-Handel er en godkjenningsordning for nettbutikker, der nettbutikkene skal fylle 12 krav i ordningen og etterleve dem løpende. Et sekretariat følger dette og kan inndra godkjenningen for dem som ikke følger opp. Hver eneste dag sjekkes kredittverdigheten til de godkjente bedriftene, og det foretas anonyme prøvekjøp for å sikre at forbrukernes rettigheter overholdes. Trygg e-Handel har også et system for å håndtere kundeklager.

Trygg e-handel-symbolet

Alle som er godkjente som Trygg e-Handel nettbutikker skal ha Trygg e-Handel logoen synlig på sin hjemmeside. Ved å peke på den skal netthandelens status i Trygg e-Handel  komme opp – slik at du som forbruker vet at du handler med en seriøs og godkjent netthandel.

Få de beste tilbudene først!
Så gøy at du har meldt deg på vårt nyhetsbrev. Det kommer til å lønne seg! Abonner på Tvins nyhetsbrev. Nye unike produkter fra hele verden hver uke.